natuurlijk slapen

Natuurlijk willen we allemaal goed slapen! Maar uit onderzoek van de Nederlandse vereniging voor slaap- en waak onderzoek (NSWO) blijkt dat 31 procent van de Nederlanders zich overdag te slaperig voelt. Dit wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een onrustige nachtrust. Je kunt hier zelfs aan wennen! Je hebt voldoende goede nachtrust nodig om optimaal te kunnen functioneren. Slaaptekort kan leiden tot een verminderde weerstand, gewichtstoename en lichamelijke klachten!

Goed slapen hoort bij het leven. Verschillende factoren, zoals stress of te weinig bewegen verhinderen dit. Toch is er een aantal simpele maatregelen die u zelf kunt treffen om een goede nachtrust te bevorderen. Dit begint met een zuurstofrijke slaapomgeving te creëren; dus goed luchten en liefst slapen met het raam open. Een half uur voor het slapen verduistert u uw omgeving. Wanneer het donker is begint het lichaam namelijk met de aanmaak van melatonine. Dit stofje geeft onze hersenen een seintje dat het tijd is om te gaan slapen. Licht, ook het oplichten van televisie, tablet of telefoon voor het slapen gaan, blokkeert de aanmaak van deze stof. Dus, vlak voor het slapen gaan geen spannende film, nieuws of sociale media…

serge-bw

Serge Meysen

Slaapadviseur sinds 1998

Jezelf ontspannen is een belangrijke factor om goed te slapen. De slaapkamer moet een stille, rustige en geborgen omgeving zijn. Dit kan gecreëerd worden door het gebruik van een goed ventilerende bedbodem en een ondersteunend matras met bij voorkeur natuurlijke materialen. Het juiste bed draagt bij aan een comfortabele en ontspannen lighouding. Van groot belang is ook de keuze voor het juiste hoofdkussen, dekbed en bedtextiel. Wederom bij voorkeur vervaardigd van natuurlijke materialen.

Naar bed gaan moet een plezierige beleving zijn. Neem daarom de tijd om u goed voor te laten lichten door een ervaren slaapspecialist. Snelle aanbiedingen en opgedrongen marketing geven geen goede nachtrust, een goed en eerlijk advies geeft dat wel. We zien u daarom graag in onze winkel, de koffie staat voor u klaar.

“Liever een goede investering dan een slechte nachtrust”

Meysen Slaapcomfort.